Du kan tilføje et billede (jpg, jpeg eller png-fil) til dit eget bidrag på platformen. På nuværende tidspunkt kan du ikke vedhæfte billeder til en kommentar. Det er også muligt at tilføje hyperlinks til bidrag og kommentarer, f.eks. til en webkilde eller et pdf-dokument, men dette eksterne indhold vil ikke blive taget i betragtning i forbindelse med rapportering/analyse.
Det er udelukkende forfatteren til bidraget, der kan fremsætte ændringer i løbet af de første 30 minutter efter offentliggørelsen. Efter denne periode låses bidraget, og det er ikke muligt at foretage yderligere ændringer. Det er dog stadig muligt at trække bidraget tilbage.
Selv om det ikke er muligt at ændre andre borgeres bidrag, kan du frit fremsætte dine synspunkter og idéer til forslag ved hjælp af funktionen "Kommentér".
Bemærkninger og bidrag vil automatisk blive oversat og gjort tilgængelige på alle 24 officielle EU-sprog kort efter offentliggørelsen. Det nøjagtige tidspunkt kan variere afhængigt af antallet af anmodninger, der indgives til systemet.
Antallet af emner pr. år og tidsplanen for hvert enkelt plan vil afhænge af Kommissionens afgørelse. Der er ikke noget minimumsantal pr. år og ingen fast varighed for, at et emne forbliver tilgængeligt for drøftelse på platformen.
Afstemning er i øjeblikket ikke mulig, men denne funktion kan aktiveres i forbindelse med fremtidige drøftelser Ikke desto mindre kan borgerne anbefale bidrag.
Hovedformålet med medborgerplatformen er at give borgerne mulighed for at bidrage til EU's politiske beslutningsproces. Desuden giver de andre platforme under den moderniserede portal "Deltag i debatten" borgerne mulighed for at deltage i høringer om eksisterende politikker og støtte og/eller fremme europæiske borgerinitiativer.
Du kan trække dit bidrag tilbage ved at klikke på knappen "træk tilbage". Bidraget vil dog stadig blive vist, men vil være markeret som "trukket tilbage". Det betyder, at det ikke længere vil blive taget i betragtning i debatten.
Hvis du ønsker at slette dit bidrag permanent fra platformen, kan du give modereringsteamet besked ved at sende en e-mail til moderationopensourcepolitics [dot] eu (moderation[at]opensourcepolitics[dot]eu), hvori du forklarer din anmodning.
Emnerne er nu styret af Kommissionens politiske dagsorden, da målet er at gøre bidragene meningsfulde for de igangværende politiske beslutningsprocesser. Det europæiske borgerinitiativ er det andet værktøj, der kan bruges til at sætte noget på dagsordenen.
Borgerne vil se analysen af deres bidrag på selve platformen. Hvis bidragene er knyttet til en deltagelsesbaseret proces med fysisk deltagelse såsom et EU-borgerpanel, vil bidragene også indgå i drøftelserne på stedet. Feedback om virkningen af bidragene vil være tilgængelig på platformen og, hvis der er tale om et panel, i en borgerrapport, der vedtages sammen med kommissærkollegiets politiske initiativ.
Der vil blive oprettet kategorier på et senere tidspunkt (se ovenfor om analyse af bidragene). På nuværende tidspunkt vises bidragene imidlertid tilfældigt ved hver ny adgang til platformen, således at intet bidrag bliver særligt privilegeret eller får flere visninger i kraft af dets placering.
Som det var tilfældet med konferencen om Europas fremtid og tidligere EU-borgerpaneler, vil borgerrapporten være tilgængelig på platformen.
Ja, det vil måske blive muligt at foretage undersøgelser og meningsmålinger udelukkende på grundlag af nogle spørgsmål.
Medborgerplatformen er ikke en helt ny platform. Den er baseret på den digitale platform for konferencen om Europas fremtid og har fået en moderniseret visuel identitet for at afspejle, at den nu er et projekt under Europa-Kommissionen. Nogle af platformens funktioner blev også forbedret på grundlag af erfaringerne fra onlineengagementet under konferencen om Europas fremtid.
Medborgerplatformen er resultatet af den vellykkede flersprogede digitale platform for konferencen om Europas fremtid, som igen var baseret på open source-platformen for deltagelsesdemokrati, Decidim.
Decidim blev valgt efter en dybtgående analyse af relevante fremtrædende online beskyttede platforme og open source-platforme for borgerinddragelse. Analysen vurderede egnetheden og den tekniske kapacitet hos ca. 20 forskellige platforme ved hjælp af et foruddefineret sæt kriterier, som omfattede drøftelsespotentiale, moderationsværktøjer, analyse og sammenfatning af deltagernes bidrag, flersprogethed, brugerautentifikationsmekanismer, skalérbarhed, interoperabilitet, tilgængelighed og overholdelse af GDPR, dataejerskab, sikkerhed og licensmodel.
Medborgerplatformen er baseret på open source-platformen for deltagelsesdemokrati, Decidim: https://decidim.org/. Decidim er en meget brugervenlig og konfigurerbar digital platform med hensyn til funktionalitet og udseende, og den tilbyder en bred vifte af forskellige deltagelsesmoduler, som kan tilpasses yderligere og kombineres for at gennemføre den ønskede deltagelsesproces.
Autentificeringen af medborgerplatformens deltagere sker ved hjælp af Europa-Kommissionens Login-autentificeringstjeneste. En af fordelene ved at anvende denne tjeneste er, at den fungerer som en enkel brugerautentificering for en lang række af Kommissionens informationssystemer. Hvis du allerede har en EU Login-konto fra en anden tjeneste i Kommissionen, kan du logge på portalen "Deltag i debatten" ved hjælp af denne konto og få fuld adgang til dette onlineøkosystem, som omfatter i) medborgerplatformen, ii) det europæiske borgerinitiativ og iii) offentlige høringer og feedback. Det er blot nødvendigt med en fungerende e-mailadresse for at registrere sig, hvilket gør det meget nemt for borgerne at deltage.
Næsten alle nationale regeringer i EU har deres eget autentifikationssystem, hvilket gør det meget vanskeligt at gennemføre og forlade sig på et enkelt system. Desuden giver de nationale autentifikationssystemer, der er indført i EU, ikke mulighed for problemfri adgang på tværs af grænserne. EU Login-autentificeringstjenesten gør det muligt at indføre et enkelt system, der kan anvendes af enhver person, uanset sted eller nationalitet.
Platformen er åben for alle EU-borgere. Ved at indsamle bidrag og kommentarer fra en så bredt offentlighed og ved at gøre processen for bidrag og engagement så tilgængelig som muligt sigter vi mod at modtage input langt ud over lobbyister. Analysen af bidragene er også i stand til at identificere potentiel indflydelse fra lobbyister.
Platformen benytter EU Login-tjenesten fra Europa-Kommissionen for at autentificere deltagerne. Selv om det er muligt for en bruger at oprette flere konti i EU Login med forskellige e-mailadresser, kan analysen af bidragene, når den deltager i platformen, identificere lignende eller overlappende indsendelser samt potentiel lobbyindflydelse. Der er indført en effektiv moderationspolitik for at imødegå ondsindede aktiviteter, spam og andre teknologiske angreb på platformen.
Analysen af de bidrag, der er indsendt til platformen (f.eks. forslag og bemærkninger), foretages delvist med automatiserede tekstudtræksværktøjer med en løbende "menneskelig" validering, dvs. der er også en manuel analyse. Den automatiserede analyse er baseret på:
Kategorier: brug af nøgleord i bidragets tekst til at tildele det de kategorier, der er blevet prioriteret i drøftelsen
Klyngedannelse: Find grupper af bidrag, der har relation til hinanden.
Identifikation af bidrag, der næsten overlapper hinanden, for at hjælpe med at opdage kampagner.
Hvor det er muligt, medtages argumentationsudtræk og andre tilgange til at identificere væsentlige input, der er værd at undersøge nærmere.
Der er hovedsagelig tale om en kvalitativ analyse, men den tager også hensyn til antallet af valideringer eller kommentarer, som nogle af de forskellige forhold, der analyseres.
Informationsslides, der blev præsenteret under webinaret om medborgerplatformen, og yderligere oplysninger, der kan sprede budskabet, vil blive uploadet til medborgerplatformen
Kommissionen søger efter måder, hvorpå den kan nå ud til borgerne i Europa. Der gennemføres flere kampagner i forbindelse med de emner, der offentliggøres på platformen. Vi opfordrer også alle borgere til at sprede budskabet og invitere deres familier og venner til at deltage.
Platformen er åben og tilgængelig for alle. Organisationer kan derfor blot indsende bidrag som enhver anden borger eller via arrangementsfunktionen rapportere om drøftelser, der har fundet sted i forbindelse med deres arrangementer (som det blev gjort i forbindelse med konferencen om Europas fremtid).
Disse data er offentligt tilgængelige for at fremme borgernes deltagelse i det politiske og sociale liv og øge gennemsigtigheden i forvaltningen med det formål at lette adgangen til og genbruge den offentlige sektors informationer. Du kan finde yderligere oplysninger om Europa-Kommissionens politikker for åbne data her: